У Львові відремонтували ще одне укриття. Воно не діяло 50 років та вміщує 200 людей

1586 0
Вартість усіх ремонтних робіт склала 2,9 млн грн.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові на вулиці Похилій, що у Франківському районі, відновили укриття, якому понад 50 років. Тут провели сучасні комунікації та встановили спеціальну систему автоматичного відкриття дверей, облаштували різні зони, зокрема для дітей, провели інтернет. У разі тривоги тут зможе поміститись близько 200 людей. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Ремонтні роботи у цьому укритті розпочали в серпні цього року. Як розповіла директорка Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірина Мауль, тут повністю замінили усі комунікації – водопостачання і каналізування, зробили освітлення, опалення та повністю нову вентиляцію, відновили стіни та залили бетонну підлогу, відремонтували обидва входи-виходи, а також провели інтернет. Окрім того, біля входів до укриття облаштували поручні.

«Були відремонтовані всі комунікації, прокладена електромережа, також відновлено каналізування, водопостачання, поставили блоки живлення для освітлення. Крім цього, є система вентиляції, яка є притяжною і витяжною, що дозволяє очищати повітря і виконує також додаткову функцію підігріву. Саме така система є дуже хорошою і використовується для укриттів, які мають площу більше 100 квадратів», – розповіла Ірина Мауль.

Читайте також: У Львові облаштують укриття за типом ізраїльських безпечних кімнат 

Також в укритті встановили нові двері та обладнали їх системою автоматично відкриття під час тривоги, як це зробили раніше в укритті на вулиці Городоцькій, яке відкрили три місяці тому. Систему встановили за кошти міського бюджету.

Для найменших відвідувачів в укритті облаштували дитячий куточок, де можна погратися та цікаво з користю провести час. А для дорослих обладнали окремі функціональні зони та місця відпочинку. Розробкою дизайну та оформленням укриття всередині займався відділ промоції Львівської міської ради. Додатково в укритті зробили запаси бутильованої води.

Загальна площа укриття – 220 кв.м, і тут, у разі небезпеки, може поміститись близько 200 людей. Вартість усіх ремонтних робіт склала 2,9 млн грн.

У найближчих планах міста – завершити ремонт укриття такого ж типу на вулиці Теліги, що розраховане на 100 людей. Це відбувається в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради торік у грудні.

«Ми відкрили таке укриття вже у Галицькому районі, сьогодні відкриваємо у Франківському, і до кінця року завершимо ремонт укриття в Личаківському районі, і в січні наступного року – його відкриємо. Ми продовжуємо на наступний рік нашу програму ремонту укриттів, і загалом за цією програмою передбачений ремонт 12 укриттів такого типу. Фактично, більшість робіт в цьому укритті робилися заново. Ми використали тільки ті стіни, які були. А підлогу, всі комунікації, все що тут є – робилося як на новому об’єкті будівництва», – зауважила керуюча справами виконкому Львівської міської ради Наталія Алєксєєва.

До слова, загалом по місту є 4793 найпростіші укриття, де можна перебувати під час тривоги.

Нагадаємо, у вересні у Львові на вулиці Городоцькій, поблизу цирку, відновили укриття, яке не діяло 64 роки. Тут провели надсучасні комунікації та встановили спеціальну систему автоматичного відкриття дверей, облаштували різні зони. Його площа – 215 кв. м, і тут може поміститись до 300 людей. 

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!