У Львові відреставрують стінопис на будівлі монастиря бернардинів. Фото

2339 0
Німецький благодійник передав місту, зібрані на своєму дні народжені, кошти для реставрації старовинного стінопису.
фото назар притула

фото назар притула

Цього тижня у Львові розпочинуть реставрувати стінопис на будівлі Центрального державного архіву, який розташований в комплексі будівель монастиря бернардинів. Про це під час брифінгу розповіла керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

«Кошти на реставрацію дав Маркус Шульц – експерт з реставрації стінопису та тиньків, який працював у Львові в рамках проекту GIZ «Муніципальний розвиток та оновлення історичної частини міста». Він запропонував гостям, які прийшли до нього на день народження, замість подарунку, зібрати кошти на реставрацію якогось об’єкту у Львові», – повідомила Лілія Онищенко.

Читайте також: Чому затримується реставрація замку на Чупринки. Фото

Ці кошти Маркус Шульц передав місту і вони спільно вирішили, який об’єкт реставруватимуть. Лілія Онищенко додала, що таким чином німецький благодійник зібрав 1,5 тисячі євро.

Роботи з реставрації виконуватимуть львівські реставраторки – Ірина Гірна та Ірина Дуткевич. Вони розповіли, що першочергово будуть проведені роботи з консервації стінопису, адже він перебуває у поганому стані. Потім майстрині сподіваються максимально повернути його попередній вигляд.

Читайте також: У львівському костелі єзуїтів продовжать реставрувати фрески

Під час підготовчих робіт реставраторки виявили підпис автора, датований 1894 роком. Він належить пану Шидловському. Реставрацію сподіваються завершити до кінця року.

Нагадаємо, у Львові в будинку пам’ятці-архітектури, що на куті вулиць Зелена та Шота Руставелі, завершили реставрацію балконів зі сторони вулиці Зеленої.

Назар Притула 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!