У Львові власник квартири у пам’ятці на Левицького, 10 пообіцяв відновити фасад

2613 1
Адміністративна комісія ЛМР розгляне це питання на наступному засіданні.
Фото: Ольга Сидор / Facebook

Фото: Ольга Сидор / Facebook

Сьогодні, 20 березня, у Львові відбулось засідання адміністративної комісії при виконкомі ЛМР. Серед інших питань члени комісії розглянули руйнування пам’ятки на вулиці Костя Левицького, 10. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Нагадаємо, минулого тижня на вулиці Костя Левицького, 10 власник квартири пробив двері у будинку. За допомогою поліції подальші роботи вдалось призупинити. Тоді на місце події виїхала ДАБІ, поліція, а також керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. На власників склали адмінпротокол та протокол за викликом поліції.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

Голова адміністративної комісії Андрій Москаленко розповів, що відбулась зустріч із власником приміщення, який пробив двері в історичному фасаді.

«Власник попередньо погоджується на відновлення зруйнованого фасаду історичної будівлі до попереднього стану», – каже Андрій Москаленко.

На засіданні також був власник, який заявив, що з 15 лютого здав приміщення на вулиці Костя Левиуького, 10 в оренду. Орендатору, за словами власника, договір забороняє проводити будь-які ремонтні роботи в приміщені і дверний отвір на місці вікна з’явився без відома власника. Чоловік погодився на відновлення фасаду.

Читайте також: Підприємство у Львові оштрафували на 170 тисяч за встановлення дверей в історичному будинку

Відтак, розгляд справи перенесли на наступне засідання. За цей час власник і управління охорони історичного середовища мають напрацювати дорожню карту з відновлення будівлі. На наступне засідання також перенесли питання про руйнування даху в будинку на вул. Свєнціцького, 16 (вілла «Люсія») – власнику загрожує максимальний штраф.

«Справа по цьому об’єкту знаходиться в суді. Дах продовжує руйнуватися і власник будівлі не вчиняє жодних дій для зупинення руйнування і відновлення будівлі», – каже начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Читайте також: Батіг і пряник. Чому тільки штрафи не врятують від спотворення історичний центр Львова

Ще одним питанням на наступному засіданні буде відновлення автентичних вікон у віллі Бачевських на вулиці Вітовського, 35. Власник сплатив штраф, але не відновлює будівлю.


Читайте також:
22 Березня, 2019 15:56
ZAXID Власниця квартири № 1 на вул. Грушевського, 11 самовільно зробила з вікна двері. Жодні
документи для цього не були погоджені!!!
За цим фактом Галицьким райвідділом міліції відкрите кримінальне провадження і ЛКП «Княже місто» подасть до суду. Про це у коментарі [***]
розповіла голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.
Ірина Маруняк підтвердила, що будинок є пам’яткою архітектури. За її словами, міжвідомча
комісія Галицької районної адміністрації це питання розглядала ще 29 січня і прийняла рішення
про відновлення віконного отвору і приведення фасаду до попереднього стану. Крім того,
розпорядження зобов’язує Наталію Рудик (власницю квартири) за власні кошти демонтувати
двері та повернути фасад до належного стану.
Наразі фасад пофарбували в чьорний колір!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!