У Львові водійські права отримав перший випускник автошколи для осіб з інвалідністю

1067 0
Практичний іспит херсонець здав із першого разу.
Фото: Сервісний центр МВС

Фото: Сервісний центр МВС

У Львові видали перші водійські права випускнику інклюзивної автошколи. Валерій Безверхий із Херсона успішно склав практичний іспит на право керування легковим авто. Про це розповіли у Регіональному сервісному центрі МВС. 

«У сервісному центрі МВС у с. Зимна Вода в рамках реалізації проєкту «Автошкола для осіб з інвалідністю» перший з випускників успішно склав практичний іспит на право керування легковим авто», – йдеться у повідомленні.

У Сервісному центрі розповіли, що Валерій Безверхий родом з Херсона, однак після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну був змушений евакуюватись із друзями на Волинь. У Херсоні він керував проєктом «Соціальне таксі для осіб з інвалідністю». 

«Чоловік активно займається важкою атлетикою та футболом, регулярно відвідує зал. Отримати посвідчення водія Валерій мріяв давно. Тож почувши про проєкт «автошкола для осіб з інвалідністю», відразу ж зголосився», – кажуть у пресслужбі Сервісного центру. 

Практичний іспит Валерій склав у сервісному центрі МВС з першої спроби.

Читайте також: В Україні запровадили нові правила отримання посвідчення водія. Що змінилося

Нагадаємо, у липні на Львівщині відкрили автошколу для людей з інвалідністю. Регіон став першим із п'яти, де відкрили таку школу. Тут особи з інвалідністю зможуть опанувати автотранспорт категорії В й ручне керування автівкою, навчаючись в інклюзивних групах, індивідуально, дистанційно, за зручним графіком. Чотири інших таких автошколи відкрили також у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому та Дніпрі.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!