У Львові вперше за 20 років пересадили рогівку ока

1940 0
Нову рогівку чоловік отримав від померлого донора.
Фото: КЛШМД

Фото: КЛШМД

У Львові медики лікарні швидкої допомоги провели пересадку рогівки ока. Таку трансплантацію провели вперше за останні 20 років. Донором став померлий чоловік, який подарував життя ще п’ятьом людям. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Читайте також: У Львові вперше в Україні пересадили легені, а ще – серце дитині

Нову рогівку отримав 69-річний пан Ігор з Івано-Франківська. Раніше йому прооперували катаракту, але три місяці тому в нього проявилася бульозна кіротопатія, тобто рогівка почала мутніти і чоловік уже не міг бачити на одне око.

Читайте також: 13-річний Максим, якому пересадили серце, повідомив про свій стан після трансплантації

Операцію, що тривала близько години, провели керівник Львівського міського медичного центру «Мікрохірургія ока» професор Ігор Новицький та завідувач обласного офтальмологічного центру Мар’ян Сарахман. Попереду в івано-франківчанина ще тривалий період реабілітації.

Нагадаємо, у лікарні швидкої допомоги у Львові провели шість трансплантацій від єдиного донора. Окрім пана Ігоря, який отримав нову рогівку, інші пацієнти отримали подаровані серце, легені, печінку та нирки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!