У Львові врятували дворічну дівчинку, яка проковтнула магніти від конструктора

2228 0
Дівчинка проковтнула чотири магнітні кульки.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

Лікарі львівського ОХМАТДИТу врятували дворічну дівчинку, яка проковтнула магнітики від конструктора-неокуба. Через 10 днів після того дитина потрапила на операційний стіл. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Магнітні кульки потрапили до животика дівчинки, коли вона була у гостях в бабусі та гралася іграшками старших внуків. Симптомами у дитини були тільки блювання та підвищена температура. Коли у районній лікарні зробили рентген, медики побачили 4 магнітики. Тоді малечу доставили «швидкою» до ОХМАТДИТу.

Читайте також: Що робити батькам, якщо дитина ковтнула предмет. Поради хірурга

Кульки лікарі діставали з допомогою сучасного електронно-оптичного перетворювача (ЕОП) в ургентній операційній, що дозволило провести маніпуляції різного рівня складності. На третій день після отриманого медикаментозного лікування дівчинку виписали додому.

Читайте також: Як вчасно розпізнати апендицит. Дитячий хірург про перші симптоми

Медики нагадують дорослим про магнітну небезпеку для малечі. Магніти мають надзвичайну силу притягання, тож пошкоджують внутрішні органи дитини, трапляється, подекуди вони пробивають їх і утворюють справжні дірки. Уже за кілька годин магнітики можуть стати причиною некрозу кишки.

Нагадаємо, що трирічна дівчинка проковтнула батарейку від ваги. Також Тvoemisto.tv уже писало, що робити батькам, якщо дитина проковтнула сторонній предмет.

Фото зі сторінки ОХМАТДИТу


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!