У Львові вшанували дітей, які померли під час вагітності чи після народження

1171 0
До такої акції приєдналося багато країн, відтак ця «хвиля» може охопити весь світ протягом 24 годин.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні, 15 жовтня, у Львові на території Архикатедрального Собору святого Юра вшанували дітей, які померли під час вагітності чи невдовзі після народження. 

Кожна мама, в якої під час вагітності чи невдовзі після пологів померла дитина, могла написати їі ім’я, і картку з іменем причепити на символічне дерево.

«Цей захід привертає увагу людей, аби розірвати мовчанку, яка є у нашому суспільстві довкола цієї теми. Наша мета показати, що ця тема торкає не лише маму, не лише тата, але кожного з нас у суспільстві , бо ми також стикаємося з людьми, які пережили втрату і нам треба хоча б вміти з ними поводитися», – зазначила ініціаторка заходу засновниця та голова організації Перинатальний хоспіс «Слід життя» с. Юстина (Голубець). 

Учасники акції запалили свічки і зробили Світлову хвилю, а обрали 19.00 год, щоб свічки були запалені упродовж цілої години. Якщо це буде зробили хоча б точково, то упродовж 24 годин весь світ буде «горіти» у пам’ять про тих дітей. 

Додамо, що такий захід відбувається вже не вперше і є щорічним. Також сьогодні у всіх храмах УГКЦ підноситили молитви у пам’ять за дітей, які померли під час вагітності чи відразу після народження.

Нагадаємо, що 15 жовтня є Всесвітнім днем пам‘яті обізнаності про перинатальну втрату. У 2018 році Львів був першим містом в Україні, яке долучилося до цього дня.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!