У Львові вшанували річницю початку протестів у Білорусі. Фото

869 0
До акції долучилися мешканці Білорусі, які були змушені виїхати з країни.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові на площі Ринок відбулося вшанування річниці початку протестів у Білорусі. Люди вийшли у центр міста з прапором незалежної Білорусі і з надписами «Живе Білорусь» та «Свободу політв’язням», передає Львівська міськрада. 

Читайте також: «Називайте мене Джонні». Історія білоруса, змушеного переховуватися у Львові

«Ми бачимо, що у Львові кілька десятків людей, які є політичними біженцями Білорусі. Від білоруської громади Львова та імені наших політичних втікачів дякую вам за те, що допомагаєте нам», – зазначив чоловік. 

Нагадаємо, що протести у Білорусі загострилися після президентських виборів 9 серпня 2020 року. Їх основними цілями були відставка Лукашенка та проведення повторних, чесних виборів президента країни.

11 серпня протестувальники оголосили загальнонаціональний страйк, до якого приєдналися понад 20 підприємств, зокрема МАЗ, БелАЗ та «Білоруськалій».

За даними правозахисного центру «Вясна» станом на серпень цього року в Білорусі понад 600 політв'язнів, десятки тисяч людей були заарештовані, багато білорусів покинули країну. 

Фото Львівської міської ради

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!