У Львові встановили різдвяного Дідуха. Фото

820 0
Головний дідух Львова встановили на площі Ангелів.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У недлію, 24 грудня, у Львові традиційно встановили різдвяного чотирьохметрового Дідуха. Урочистою ходою з колядою різдвяний символ пронесли від міської Ратуші до площі навпроти Гарнізонного храму Петра і Павла площі Ангелів.

У традиційній ході центром міста взяли участь Захисники України, священники, місцеві жителі й гості міста.

Дійство відбувалося під колядки, які виконували учасники дитячих та дорослих музичних колективів та муніципального хору «Гомін».

Читайте також: «Як робила ваша бабця, так і правильно», Яринна Винницька про традиції Різдва

Яким був різдвяний дідух у давнину, що символізував та що з ним робили після свят, читайте тут.

Нагадаємо, з 26 грудня по 7 січня у місті розставлять тимчасові ватри у визначених місцях, навколо яких збиратимуться виконавці музичних хорів, актори театру з вертепом, пластуни та запрошуватимуть мешканців та гостей міста до спільного колядування.

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

_______________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!