Учням львівських шкіл розповідатимуть про корупцію

1046 0
Учасниками програми від НАЗК стали 45 шкіл міста.
Фото: Надія Швадчак/Нова українська школа

Фото: Надія Швадчак/Нова українська школа

Львівські школи долучилися до всеукраїнського проєкту Офісу доброчесності НАЗК «Прозорі школи». В рамках цієї програми учням розповідатимуть про корупцію та її прояви в освітньому середовищі. Про це повідомила пресслужба Львівська міськрада.

Проєкт передбачає такі заходи для педагогів та педагогинь:

  • навчальні воркшопи, 

  • діалогові зустрічі, 

  • вебінари, 

  • зустрічі з командою Офісу доброчесності та експертами у сфері освіти, 

  • підтримка у забезпеченні навчання про доброчесність для учнівства.

Також для учнів 5-10 класів: 

  • освітні курси на тему доброчесності та антикорупції,

  • захопливі позакласні активності, 

  • антикорупційні ігри

Школи, які найактивніше прийматимуть участь у програмі від НАЗК, можуть стати Хабами доброчесних шкіл міста Львова і, таким чином, потрапити до всеукраїнської мережі Хабів доброчесності.

Читайте також: Найкращі львівські школи за результатами НМТ. Рейтинг

Зазначимо, що проєкт «Прозорі школи» був запущений у 2021 році, а пілот проєкту стартував у вересні 2022. У цьому проєкті вже взяли участь декілька шкіл Вінниці, Запоріжжя, Кропивницького та інших міст. Цього навчального року до участі у проєкті зголосилися 45 шкіл Львова, а це найбільша кількість серед шкіл з одного міста.

Нагадаємо, що Львівська область посіла перше місце у рейтингу областей України за результатами національного мультипредметного тесту 2023 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!