У Львові виконали першу трансплантацію стовбурових клітин кісткового мозку дитині

1573 0
Її провели медики першої та єдиної на Заході України клініки, що займається трансплантацією кісткового мозку у дітей.
фото: зусдмц

фото: зусдмц

Фахівці клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру успішно виконали першу аутологічну трансплантацію стовбурових клітин кісткового мозку дитині. Про це повідомив керівник клініки Роман Кізима.

«Це видатна та очікувана подія для нашого центру та команди! Дякуємо нашій маленькій пацієнтці за терплячість, а її сім'ї та усім нашим залученим колегам за довіру до нас! Це чудове завершення грандіозного проєкту з Fondazione Rosa Pristina, Soleterre Onlus та Благодійним фондом Запорука і водночас початок нового», – йдеться в його повідомленні на Фейсбуку.

Читайте також: Львівські медики провели перший забір стовбурових клітин у дитини

Нагадаємо, що в лютому 2022 року у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відкрили «Клініку дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку». Це перша та єдина на Заході України клініка, що проводитиме трансплантацію кісткового мозку у дітей. Крім того, Чорнобильську лікарню торік визнали найкращою дитячою лікарнею України. 

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, що на вул. Дністерcькій, 27, включили у пілотний проєкт «Трансплантація». Для всіх пацієнтів передопераційні обстеження, сама процедура проведення трансплантації нирок, і терапія, яку пацієнт отримує у післяопераційний період, стане безкоштовною.

Фото: Роман Кізима

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!