У Львові викрили пенсіонера, який підтримував путіна та російську армію

1521 0
Крім того, він публікував дописи, що принижують честь та гідність інших націй, провокують національну та етнічну ворожнечу.
фото: управління сбу у львівській області

фото: управління сбу у львівській області

Служба безпеки викрила ще одного пропагандиста, що поширював проросійський контент у соцмережі. Шанувальником країни-агресора виявився пенсіонер зі Львова, уродженець рф та колишній радянський військовий. Про це повідомили в управлінні СБУ у Львівській області.

Агітатор публікував дописи на підтримку путіна, війська загарбників та росії загалом. Щодо України чоловік дотримувався протилежних поглядів, виставляючи українців злочинцями та вандалами, нацистами, фашистами тощо. Із-поміж злочинів, які агітатор приписував українцям, частина була вигаданою, а інша частина стосувалася тих злочинів, які вчиняла саме російська армія. Крім того, він публікував дописи, що принижують честь та гідність інших націй, провокують національну та етнічну ворожнечу. 

Читайте також: До НАБУ передали справу ексголови податкової служби Львівщини

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта СБУ вилучила ноутбук та мобільний телефон, які він використовував для поширення проросійської пропаганди. Агітатору повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.
  • ч. 1 ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

 

Читайте також: На Львівщині викрили підпільний осередок «компартії більшовиків»

За такі дії законом передбачено позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!