У Львові викрили cхему розкрадання 6 млн гривень на рекультивації полігону. Оновлено

1357 0
Наразі ексдиректору комунального підприємства ЛМР повідомили про підозру.
ІЛЮСТРАЦІЮ НАДАВ БОГДАН МИХАЛУСЬ

ІЛЮСТРАЦІЮ НАДАВ БОГДАН МИХАЛУСЬ

Служба безпеки України викрила масштабну схему розкрадання бюджетних коштів на рекультивації Грибовицького полігону. Йдеться про привласнення понад 6 млн грн.

Як повідомили у пресслужбі управління СБУ у Львівській області, масштабний інфраструктурний проєкт виконували в межах програми міжнародної допомоги за інвестиційні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, і він передбачав фінансування у десятки мільйонів гривень.

Читайте також: Лікар кардіоцентру у Львові вимагав хабар у 65 тисяч гривень за безкоштовну операцію

За матеріалами слідства встановили, що у серпні-жовтні 2018 році керівник Львівського комунального підприємства переказав на рахунок підрядної організації авансові платежі на суму 5,49 млн грн. Одночасно на рахунок підрядника надійшла оплата за нібито виконані роботи на суму 740 тис. грн без підтверджуючих документів та складених актів приймання виконаних робіт.

Згідно з укладеним договором, підрядник мав провести роботи з реконструкції полігону до кінця 2018 року. Проте, як виявилося згодом, кошти підрядник скерував на рахунок «компаній-прокладок», де вони й осідали. До робіт з реконструкції полігону зловмисники так і не приступали.

У ході аудиту та судової економічної експертизи підтвердили шкоду громаді Львівщини на загальну суму 740 тис. грн. Також триває розслідування для підтвердження нанесення збитків на суму 5,49 млн грн. 

Читайфте також: На Львівщині на систематичному вимаганні хабарів викрили інспектора Галицької митниці

У межах кримінального провадження провели шість обшуків, зокрема в адміністративних приміщеннях Львівської міської ради та за адресами мешкання фігурантів.

Наразі колишньому директору комунального підприємства повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Додамо, що у пресслужбі управління СБУ у Львівській області не називають ім`я екскерівника комунального підприємства, однак, за даними Tvoemisto.tv, йдеться про директора ЛКП «Збиранка» Віталія Пугача, який очолив його на початку 2017 року після того, як попереднього керівника Богдана Горбаля взяли під слідство через службову недбалість та порушення правил екологічної безпеки, що призвело до Грибовицької трагедії

Також нагадаємо, що СБУ затримала директора ЛКП «Збиранка» з підозрою у хабарництві 1 квітня 2019 року. Галицький районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 405 тисяч гривень застави. Окрім цього, Пугача відсторонили від роботи, а пізніше підприємство ліквідували.

Оновлено. ЛКП «Зелене місто» та проєкт рекультивації Грибовицького полігону ТПВ, який реалізовується із залученням коштів ЄБРР, немає ніякого відношення до цієї ситуації, – повідомили у «Зеленому місті».


Фото: Служба безпеки України


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!