У Львові винесли вирок російському пропагандисту та пособнику фсб

2727 0
Олександр Свістунов називав себе «руководітєлєм руского двіженія в Украінє».
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Галицький райсуд виніс заочний вирок уродженцю Львова Олександру Свістунову, якого визнали винним у пособництві державі-агресору та виправданні збройної агресії росії проти України. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Згідно з вироком суду, чоловік у своєму Telegram-каналі регулярно публікував дописи, де визнав агресію росії проти України правомірною, заперечував тимчасову окупацію територій держави, а також вихваляв дії президента рф путіна та возвеличував його. Окрім того, Свістунов називав себе «основатєлєм і руководітєлєм руского двіженія в Украінє» та лідером партії «Рускій блок». 

Експерти Українського науково-дослідного спеціальної техніки та судових експертиз встановили, що підсудний допомагав державі-агресорці у розповсюдженні проросійської пропаганди та принижував національну честь та гідність українців, а також розпалював міжрегіональну ворожнечу. 

Зазначимо, що вирок винесли у форматі «in absentia», тобто заочно, адже сам Олександр Свістунов наразі переховується у тимчасово окупованому Криму. Адвокат підсудного додав, що наразі не може зв’язатися з ним, а тому йому невідома його позиція щодо обвинувачень. 

Відтак, Галицький районний суд Львова виніс вирок Олександру Свістунову за ч.1 ст. 111-2 (пособництво державі агресору) та ч. 2,3 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Йому заочно призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Два роки тому на Львівщині загинуло щонайменше 60 військових. Кого за це судять

Нагадаємо, що нещодавно у Львові також винесли вирок корегувальнику вогню по Яворівському полігону Олександру Косторному, який вів листування із Свістуновим. Деталі – за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!