Корегувальник ударів по Яворівському полігону отримав вирок суду

1175 0
73-річний ветеран КДБ передав росіянам карти з позначками важливих об’єктів.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У четвер, 23 травня, Галицький районний суд Львова виніс вироку у вигляді 15 років позбавлення волі Олександру Косторному, який передавав росіянам карти Яворівського полігону із нанесеними позначками важливих об’єктів. Про це повідомляє видання Zaxid.net. 

Відтак, 73-річний ветерана КДБ, який вів листування із російськими спецслужбами, отримав вирок за державну зраду (ч. 1 ст. 111 ККУ).

Читайте також: Два роки тому на Львівщині загинуло щонайменше 60 військових. Кого за це судять

Нагадаємо, що 13 березня 2022 року окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. Загалом окупанти випустили понад 30 ракет, спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет збили в повітрі. Від обстрілів Яворівського полігону 61 людина загинула і ще 160 були поранені. Детальніше про це читайте тут.

Читайте також: Кількість загиблих від обстрілу Яворівського полігону зросла

На початку березня 2022 року у месенджері Telegram Косторний надіслав двом представникам рф карту Міжнародного центру миротворчості та безпеки (відомий як Яворівський полігон – ред.) із позначеними місцями для ракетних ударів. Косторний своєї вини не визнавав, казав, що надсилав не карту, а відкриту схему риболовно-мисливських угідь для свого друга,  щоб показати, де збирає гриби.

Олександр Косторний – 73-річний львів'янин. За даними ресурсу «Миротворець», майор КДБ у відставці 1990 року, до цього закінчив Вищу школу КДБ імені Дзержинського у москві. Також двічі до Львівської міськради у 2006 та 2010 роках, а також до Верховної ради у 2006. Окрім цього, з 1990 року очолював «російське товариство ім. О. Пушкіна», яке діяло у російському культурному центрі Львова, проте цей осередок «руского міра» закрили у 2017 році. 

Додамо, що Tvoemisto.tv відвідало судові засідання, поспілкувалося зі сторонами процесу та рідними постраждалих від обстрілу Яворівського полігону, щоб зрозуміти, в чому ж обвинувачують 73-річного пенсіонера, який служив у КДБ та все своє життя представляв російські інтереси в Україні. Більше тут.

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!