У Львові визначили фірму, яка будуватиме Центр реагування Нацполіції на Стрийській

3937 0
Йдеться про будівництво, яке розпочало ще у 2013 році. У 2015 році там уже мали працювати люди.
Фото: Твоє Місто

Фото: Твоє Місто

Центр швидкого реагування, який будує Головне управління Нацполіції на вулиці Стрийській, поблизу автовокзалу, добудовуватиме ТОВ «Фірма «Інтербуд» за 83,52 млн грн. Ця компанія перемогла у тендері, який провели у системі Prozorro.

Читайте також: Сім років старту. Коли добудують прозорий офіс Львівського управління поліції

Йдеться про будівництво, яке розпочали ще у 2013 році на вулиці Стрийській,105. Тоді там почали будувати прозорий офіс для Львівського міського управління поліції, у ньому мали облаштувати і сучасний центр швидкого реагування. У 2014 році будівництво призупинили. Як пояснювали у ГУ Нацполіції раніше, втілення проєкту затяглось здебільшого через бюрократичні нюанси, не зрозумілим був механізм освоєння коштів. 

Цього року, 5 січня, Нацполіція Львівщини оголосила новий тендер на будівництво адміністративного центру швидкого реагування поліції на вул. Стрийській. Очікувана вартість робіт становила 86 млн грн. У травні управління уклало договір із переможцем тендеру ТОВ «Фірма «Інтербуд». Компанія запропонувала збудувати адмінцентр за 83,52 млн гр.

Читайте також: Новий офіс Львівської поліції на вулиці Стрийській нарешті добудують

За даними аналітичної системи УouСontrol керівником ТОВ «Фірма «Інтербуд» є Ростислав Бурак, кінцевими бенефіціарними власниками є Андрій Демус та Олексій Гайда. Засновників цієї компанії, зокрема Володимира Кордупеля, Ігоря Костюка, Богдана Парнета та Андрія Пенцака пов’язують із партією «Варта» Ігоря Зінкевича, пишуть «Наші Гроші». Натомість Ігор Зінкевич заперечує і каже, що ці люди не є партійцями «Варти», і що партія та громадське об’єднання загалом мають багатьох активістів та прихильників.

За даними опублікованими у системі Prozorro видно, найменшу ціну пропонувало львівське ПП «Спецбуд-Захід» – трохи більше, ніж 75 мільйонів гривень. Утім управління Нацполіції відхилило цю пропозицію через порушення при складанні тендерної документації. Зокрема, невідповідність виявили у календарному графіку виконання робіт, а також вказали неповну інформацію у кошторисі, де не відобразили усю техніку у відповідності до ДБН.

Аби з'ясувати деталі про будівництво Tvoemisto.tv скерувало запит до Головного управління Нацполіції у Львівській області. 

Нагадаємо, за проєктом тут планували звести п’ятиповерховий офіс із прозорими скляними стінами та куполом. Такий дизайн мав би символізували прозорість і відкритість системи. У 2019 році довгобуд став частиною великого інфраструктурного проєкту. Його впроваджують у межах програми транскордонної співпраці «Польща – Білорусь – Україна». Його кошторис становить 6 млн євро, з яких 5,4 млн – грантові кошти ЄС, а 600 тис. євро – кошти реципієнта, тобто ГУ Нацполіції у Львівській області. 

За ці кошти планують добудувати будівлю на Стрийській, відремонтувати шість райвідділів поліції, придбати необхідне обладнання і транспорт. На вулиці Стрийській планували збудувати міське управління поліції, також там має бути Центр швидкого реагування на злочини та події. У рамках проєкту у Львові планували встановити 100 відеосистем, що розпізнаватимуть обличчя та номерні знаки.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!