У Львові майже за 15 млн гривень відремонтують відділення психіатричної лікарні

667 0
Після ремонту в лікарні зможуть розгорнути від 40 до 60 ліжкомісць.
ПСИХІАТРИЧНА ЛІКАРНЯ НА КУЛЬПАРКІВСЬКІЙ У ЛЬВОВІ / ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ПСИХІАТРИЧНА ЛІКАРНЯ НА КУЛЬПАРКІВСЬКІЙ У ЛЬВОВІ / ФОТО: ТВОЄ МІСТО

До кінця року у Львові завершать ремонтно-реставраційні роботи в одному з відділень Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні. Йдеться про загальнопсихіатричне відділення №14. Роботи фінансують з обласного бюджету, їх вартість близько 15 мільйонів гривень. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

В одній із частин головного корпусу замінюють вікна та двері, осушують стіни, оновлюють систему опалення, виконують повний комплекс ремонтно-реставраційних робіт, включно з подальшим обладнанням території. У результаті сучасним та комфортним для пацієнтів стане цілий корпус, де, залежно від потреби, розгорнуть від 40 до 60 ліжкомісць.

Читайте також: Секрети психіатричної лікарні на Кульпарківській

Зокрема, у Львові розглядать способи використання різних старих господарських будівель на території лікарні. А також можливе присвоєння статусу пам’ятки садово-паркового мистецтва усій території. Ініціативу присвоєння статусу памʼятки ще в січні 2022 року до сесійної зали обласної ради внесли фахівці департаменту екології Львівської ОДА. Відповідний статус дасть можливість обласній лікарні залучати кошти для реконструкції і догляду за парковою територією з різних джерел, у тому числі грантових та природоохоронних фондів. На території парку є десятки давніх дерев, які були посаджені, коли цю територію забудували.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що роботи відділення №7 вартуватимуть орієнтовно 1,1 млн грн. Відповідний тендер опублікувало Комунальне некомерційне підприємство Львівської облради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня». Зокрема, адміністративну будівлю біля лікарні, що на вулиці Кульпарківська, 95, реконструюють під реабілітаційно-спортивний центр.

Історію психіатричної лікарні у Львові можна прочитати тут.

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!