У Львові мешканці повідомляють про високий рівень забрудненості повітря. Оновлено

2923 0
В управлінні екології кажуть, що у дощову погоду жодних суттєвих забруднень бути не може.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У вівторок, 21 березня, у Львові фіксують шкідливий рівень забруднення атмосферного повітря. Відповідні дані оприлюднив екологічний чат-бот. Також, як стало відомо Tvoemisto.tv, такі повідомлення почали поширювати у чатах ОСББ. 

За даними екологічного чат-бота, на кількох станціях моніторингу зафіксовано «шкідливий рівень» забрудненості. Станом на зараз найбільш забруднене повітря у Франківському районі Львова. Станом на 14:00 на стаціонарному пункті моніторингу загальний індекс якості повітря становить – 85 (високий рівень забрудненості). Найменш забруднене повітря – у Залізничному районі (59).

Читайте також: Якість повітря у Львові погіршилася внаслідок роботи генераторів

Як уберегтися від шкідливого впливу забрудненого повітря

Якщо показники забруднення повітря суттєво перевищені:

  • намагайтесь менше часу проводити на вулиці,
  • не рекомендується займатись спортом на вулиці,
  • якщо хтось з ваших сусідів палить листя, викликайте поліцію і вимагайте складання протоколу,
  • якщо ви маєте захворювання дихальної системи чи за ознак ускладнень – проконсультуйтесь з лікарем.

До перевищення показників мікропилу найбільш чутливими є діти, люди похилого віку, люди із легеневими та серцево-судинними захворюваннями.

Оновлено. У Львові опираються на результати двох незалежних моніторингів – це ЛУН.Місто та SafeEcoBot. За словами очільниці управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександри Сладкової, ні той, ні інший не показує серйозних перевищень. Тим паче у дощову погоду жодних суттєвих забруднень бути не може.

«Екобот фіксує перевищення лише по пилу, а зараз надворі дощ, тому цього бути не може бути. Скоріш за все є дефект датчика. Буває, що він показує пікові навантаження, але через те, що біля конкретного пристрою прибирали пил або він вийшов з ладу тощо. Суттєвих забруднень нема», – каже вона у коментарі Tvoemisto.tv

На яких перехрестях найбільш та найменш забруднене повітря у Львові, читайте тут.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!