У Львові запрацює єдина лінія зв’язку для всіх міських медичних закладів

1526 0
У Львові напрацювали міську інформативно-комунікаційної програми «Медичний контакт-центр».
Фото умовне

Фото умовне

У Львові почне функціонувати єдина лінія зв’язку для всіх міських медичних закладів. Метою є покращення взаємодії з мешканцями й забезпечення оперативного реагування на їхні медичні звернення. У Львові напрацювали міську інформативно-комунікаційної програми «Медичний контакт-центр». Цю програму затвердили на сесії Львівської міської ради 25 травня.

Ця програма передбачає створення єдиної лінії зв’язку для всіх міських медичних закладів, а також створення єдиної бази даних для доступності пацієнтів до медичної допомоги.

«Для прикладу, якщо пацієнту потрібна консультація вузького спеціаліста і він має бажання звернутися у певний день і час, а його спеціаліст не має змоги його прийняти, але пацієнту потрібно саме в цей день, то у контакт-центрі буде надана інформація, де саме приймає аналогічний спеціаліст, до якого можна потрапити на прийом саме в той день і час, коли потрібно пацієнту»пояснила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Марта Матюшко.

Читайте також: Реформа медичних закладів у Львові триває. Що варто знати

Також буде надаватися довідково-інформаційне забезпечення щодо укладення декларацій, надання послуг, зокрема безкоштовних, а також перелік платних послуг. Бо саме з такими питаннями часто звертаються до мешканці.

Нагадаємо, що про безкоштовні послуги, які кожен львів'янин, потрапивши до лікарні, може отримати завдяки Державній програмі медичних гарантій, має розповісти сімейний лікар. З протоколом лікування повинен ознайомити лікуючий лікар. Tvoemisto.tv поговорило з директоркою Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Тетяною Кудик та дізналося, чому некоректно порівнювати послуги Національної служби здоров’я України з послугами страхових компаній; чи реагує НСЗУ на нові виклики і як; які нові пакети доступні українцям із 2023 року, а які ще готують; чи може пацієнт обирати лікаря для надання вторинної меддопомоги та куди звертатись у випадку порушень, зловживань і як такі ситуації відстежує НСЗУ.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!