У Львові запропонували розширити дорогу в центрі завдяки хіднику пам'ятника Міцкевичу. Оновлено

7486 0
Площу Міцкевича пропонують реорганізувати, зробивши там пішохідний простір, тож зараз обговорюють, як забезпечити рух транспорту на цій ділянці.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

У Львові обговорили пропозицію забезпечення руху транспорту на площі Міцкевича, яку хочуть реорганізувати, завдяки розширенню на 1,5 метри смуги для руху транспорту в напрямку проспекту Свободи, зменшивши хідник пам'ятника Адаму Міцкевичу. Відповідні моделювання представив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львова Олег Забарило на комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності 8 травня.

Зазначимо, що у соцмережах почали поширювати інформацію про те, що на комісії запропонували посунути на 1,5 м сам пам'ятник Міцкевичу, однак Олег Забарило у коментарі Tvoemisto.tv уточнив, що йдеться про розширення смуги завдяки хіднику пам'ятника. 

Читайте також: Як зміниться площа Міцкевича у Львові та хто за це заплатить

«…Був би хорошим четвертий варіант на фоні всіх попередніх. Він забезпечує дві смуги від Оперного театру, плюс третя автобусна. Ще пропонується дві смуги в напрямку проспекту Свободи, які могли би бути забезпечені, якщо посунути на 1,5 метри хідник пам’ятника. Але це пам’ятка національного значення...ми проаналізували зі своєї точки зору транспорту, однак ще є багато юридичних моментів», – сказав Олег Забарило під час комісії.

Нагадаємо, що у Львові планують реконструювати площу Міцкевича, ліквідувавши ділянку для руху транспорту. Одну смугу перенесуть як додаткову перед пам’ятником, а замість неї, де зараз автостоянка та смітники, хочуть облаштувати пішохідну зону. Паркінг зроблять підземним. Раніше Tvoemisto.tv дізналося, чи не ускладнить це рух, хто зможе паркуватися під землею та чи підземна Полтва не стане цьому на заваді. Детальніше читайте у матеріалі. 

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!