У Львові засвітили головну ялинку міста. Фото, відео

2410 0
На знак подяки за дерево місто подарувало меценатам монету зі зображенням засновника Львова короля Данила Галицького.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

Сьогодні, 5 грудня, у Львові засвітили головну ялинку міста. Дерево напередодні Львову подарував мешканець Білогорщі, передає Tvoemisto.tv.

Ялинку встановили на головній площі біля Оперного театру. Жодних бюджетних коштів на неї не витратили, оскільки її місту подарувала родина Йосипа та Галини Панас. На знак подяки місто подарувало меценатам монету зі зображенням засновника Львова короля Данила Галицького. Для оздоблення використають минулорічні іграшки, освітлення та протитанковий їжак замість зірки на верхівці дерева.

Нагадаємо, цьогоріч у Львові на різдвяні свята відкриють шопку та встановлять дідух. Зокрема, 22 грудня, на площі Ринок, перед Ратушею, відкриють шопку, яка є незмінною для міста вже 9 років, а у переддень Різдва, 24 грудня, на площі Ангелів встановлять чотирьохметрового дідуха.

Водночас щороку у Львові на площі Ринок відкривали сезонну зимову ковзанку. Проте цьогоріч, як і в 2022 році, ковзанки перед Ратушею не буде. Натомість цього року у Львові ковзанку встановлять біля ТРК «Victoria Gardens», що на вул. Кульпарківська, 226А. Вона працюватиме з 1 грудня до 15 березня 2024 року. 

 

Зазначимо, центральні вулиці Львова, зокрема площу Ринок, вже починають прикрашати різдвяними декораціями. Деякі кав’ярні, ресторани та крамниці в місті активно готуються до сезону. Tvoemisto.tv зібрало добірку фото з локацій, де нині вже прикрасили вітрини різдвяними декораціями, переглянути можна тут.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!