У Львові зацвіла перша ділянка з різнотрав’ям

1153 0
Це перша експериментальна галявина, яка розквітла в місті.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На нижньому оглядовому майданчику Високого Замку у Львові розквітла галявина з лучними травами. Зараз тут активно цвітуть різнокольорові маки і волошки, на черзі – ешольція, космея, нагідки, чорнушка та інші квіти. 

Джерело: Львівська міська рада

«Це експериментальний проєкт, втілений садівницями Львова у співпраці з працівниками ДП «Парк-Високий Замок». Наприкінці минулого року вони засіяли невелику ділянку сумішшю з найрізноманітніших однорічних квітів. Види підібрані таким чином, щоб одні квіти змінювали інші. Будемо уважно стежити за квітником, якщо він продовжить виправдовувати наші сподівання – наступного року чекайте на такі локації по всьому місту», – зазначили у повідомленні.

Читайте також: «Парк не має стати заднім двором». Що буде з Погулянкою та як її варто змінити

Додають, що такі ж галявини з лучними травами з’являться ще на 5 локаціях міста: біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, у сквері Кульчицької, Саду пам’яті, парках «Залізна Вода» і Замарстинівському. Квіти вже висіяні і за місяць-півтора будуть квітнути, кажуть фахівці.

Нагадаємо, що у селі Кожичі, що неподалік Львова, ось уже майже 20 років працює реабілітаційний центр для птахів «Вільні крила», де лікують і доглядають травмованих пернатих. Орнітолог і засновник центру Віктор Шельвінський розповів Тvoemisto.tv, хто найчастіше потрапляє до них на лікування, як доглядають поранених війною птахів та чи всіх вдається повернути додому або випустити на волю. Детальніше за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!