У Львові затвердили бюджет міста на 2022 рік

1511 0
На повернення кредитів у загальному фонді бюджету Львова передбачили майже мільярд гривень.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Сьогодні, 20 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради погодили проєкт бюджету міста на 2022 рік. Так, за проєктом доходи бюджету міської територіальної громади становитимуть понад 13 мільярдів гривень. Видатки бюджету становитимуть на 323,2 млн більше, ніж заплановано доходів. 

Бюджет розвитку становитиме 2,5 млрд грн. З бюджету розвитку фінансують основні ремонти та реконструкції, торік бюджет розвитку становив – 2 мільярди грн.

Читайте також: Така ситуація склалася вперше. Чому у Львові зависають проєкти Громбюджету

Основним джерелом надходжень до бюджету є податок та збір на доходи фізичних осіб – 61% від прогнозованої суми доходів загального фонду 2022 року.

На освіту цього року планують витратити 5 мільярдів 228 мільйонів грн. Йдеться також про освітню субвенцію, з якої виплачуватимуть заробітну плату працівникам 127 закладів освіти Львівської МТГ, дитячих садків та позашкільних установ. Торік на освіту скерували понад 4 млрд грн.

Під час засідання міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що у 2022 році фінансування дошкільних закладв Львова збільшать на 100 мільйонів гривень.

«Будемо пропорційно робити все можливе, щоб підняти оплату праці нашим працівникам», – каже він.

Читайте також: Львів отримав статус громади, дружньої до молоді

На медицину цього року планують скерувати понад 255 мільйонів гривень. Торік було понад 170 мільйонів. Гроші скерують переважно на сплату комунальних послуг, утримання установ, які не перейшли до Національної служби здоров'я України, а також 116 мільйонів на виконання міських програм у цій галузі. Загалом видатки на охорону здоровя зросли на понад 40%. Фінансування першого ТМО «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» планують на суму у понад 27 мільйонів гривень. 

Медичні послуги, які надають заклади охорони здоров’я, фінансуються за програмою медичних гарантій за рахунок коштів НСЗУ.  

На соціальний захист та соціальне забезпечення скерують 451,2 млн. У тому числі на програму у галузі сім’ї, жінок молоді та дітей – майже 70 мільйонів гривень.

На культуру і мистецтво – 270 мільйони гривень, із них 125 мільйони скерують на утримання 26 установ культури. На проведення загальноміських заходів планують спрямувати 15,5 млн грн, а на виконання програм у галузі культури скерують 14,3 млн.

На фізичну культуру і спорт планують скерувати 166,5 млн грн. Здебільшого ці кошти скерують на утримання міських спортивних шкіл та виплату зарплати працівникам цих закладів. Також майже 14 мільйонів гривень виділять на утримання комунального закладу «Клуб ігрових видів спорту».

Читайте також: В Україні розроблять нову освітню програму для середньої школи

Видатки на житлово-комунальне господарство – 1 мільярд 386 мільйонів. Понад 926 мільйонів гривень передбачили на благоустрій Львова, зокрема на прибирання, вуличне освітлення, утримання парків, утримання та охорона місць поховань. На вивезення сміття наступного року планують витратити 128,1 мільйони гривень.

На соціальний захист передбачили 455,732 мільйонів гривень. 

Із загального фонду місто у 2022 році фінансуватиме повернення кредитів. На це передбачили майже мільярд гривень. За цим проєктом загальний борг міста становитиме 5,7 мільярда гривень, що на 68 мільйонів більше, ніж торік. Бюджет розвитку депутати планують розглянути у 23 грудня. Він становитиме 2,5 мільярди гривень. Саме з бюджету розвитку фінансують усі реконструкції та ремонти в місті.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!