В Україні розроблять нову освітню програму для середньої школи

1830 0
Навчання за новою програмою п'ятикласники розпочнуть у 2022 році.
Фото: Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis

Фото: Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis

Міністерство освіти розробить типову освітню програму для 5-9 класів на основі нового Державного стандарту базової середньої освіти. Про це повідомляє Osvita.ua.

Проєкти типової освітньої програми будуть розроблені для 2-х циклів: адаптаційного циклу для учнів 5-6 класів та циклу базового предметного навчання для 7-9 класів. Так, навчання за новою програмою п'ятикласники розпочнуть у 2022 році.

Для розробки програми створена робоча група, до складу якої увійшли спеціалісти МОН та інших освітніх інституцій, науковці, експерти та учителі.

Читайте також: У Кабміні планують доплачувати найкращим школам України

Планують, що освітня програма враховуватиме різні підходи: як предметне викладання, так і інтеграцію в межах однієї освітньої галузі або міжгалузеву інтеграцію.

Підготовка проєктів типової освітньої програми має завершитись до кінця листопада, після чого відбудеться громадське обговорення проєктів документів. Наступним етапом роботи стане написання модельних навчальних програм, що планують затвердити навесні 2021 року. Вони стануть базою для створення підручників та інших навчальних матеріалів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!