У Львові затвердили детальний план території для будівництва канатної дороги

3265 0
Облаштування прилеглих до Високого Замку вулиць передбачає облаштування Меморіального комплексу Небесної Сотні та будівництво канатного витягу.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Сесія міської ради затвердила детальний план території, обмеженої вулицями Кривоноса, Опришківською, залізничною колією, Хмельницького, Пильникарською, Ужгородською, Замковою, Пішою, Насипною, Підвальною, Винниченка, де планують облаштувати Меморіальний комплекс Небесної Сотні та збудувати канатний витяг на Високий замок. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

Читайте також: Канатна дорога та Львівський узвіз. Як може змінитися Високий Замок

Напередодні проект облаштування території у районі Підзамче погодили на виконкомі міської ради. На цій території в майбутньому має з'явитися канатна дорога на Високий Замок. Розробкою проекту займається архітектурна компанія «Укрдизайнгруп». Витяг на Високий Замок має бути повністю інвестиційним проектом.

Нині є шість варіантів будівництва канатної дороги. Два найбільш оптимальні – перша станція на «Губернаторських Валах» або на площі Данила Галицького. За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, поки розглядають кілька варіантів розміщення початкової станції витягу в межах відповідної території.

Читайте також: Як вигядатиме Меморіал Небесної Сотні у Львові. Візуалізація

Окрім цього, у межах облаштування цієї території, на вулиці Кривоноса планують облаштувати Меморіальний комплекс Небесної Сотні. Переможцем серед проектів зведеня комплексів став авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак.

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!