У Львові затвердили межі історичного ареалу міста

1840 0
Документ має стати першим кроком до затвердження історико-архітектурного опорного плану і захистити історичну частину міста від забудови.
Фото: prolviv.com

Фото: prolviv.com

Виконком Львівської міськради сьогодні, 22 жовтня, підтримав проєкт рішення «Про погодження меж історичного ареалу міста Львова». Його розробила київська компанія «Інститут культурної спадщини», що стала переможцем тендеру.

«Ця проєктна документація розглядалася в кількох колах, на консультативних та містобудівних радах. Отримала позитивні рецензії… Її представляли депутатам ЛМР, його роздягнули на останній сесії, але, на жаль, не вистачило 6 голосів», – каже керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Читайте також: Як у Львові перебудують ринок «Привокзальний» і як може змінитись територія довкола

За словами чиновниці, законодавець не вказує, який саме орган місцевого самоврядування має дати погодження. Це може бути, як ухвала сесії, так і рішення виконавчого комітету.

«Мені прикро, що ми затягнули цей процес. На цю тему в мене була розмова з міністром культури (Олександром Ткаченком – ред.), я казав, що ми знайдемо рішення і скеруємо документи в Міністерство культури та інформаційної політики. Усе одно рішення приймає Міністерство культури, яке його опрацює і вже з фахівцями приймати кінцевий вердикт», – додав міський голова Львова Андрій Садовий.  

Нагадаємо, що 7 жовтня під час сесійного засідання Львівської міської ради депутати не затвердили межі історичного ареалу Львова. Документ мав би стати першим кроком до затвердження історико-архітектурного опорного плану і захистити історичну частину міста від забудови.

Ольга Коваль 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!