У Львові збільшать площу парків та покращать їхнє утримання

1679 0
Це робитимуть в межах програми розвитку парків, скверів і зелених зон на 2024-2028 роки.
Фото: unsplash

Фото: unsplash

У Львові затвердили Програму комплексного розвитку та утримання парків, лісопарків, скверів і зелених зон Львівської міської територіальної громади на 2024-2028 роки. Рішення ухвалили під час пленарного засідання сесії ЛМР 2 листопада.

Виконання програми розвитку дасть можливість збільшити кількість та площі озеленених територій, які потребують якісного догляду, забезпечити якісне утримання парків, лісопарків, скверів і зелених зон Львівської територіальної громади, забезпечити вчасний і кваліфікований догляд за зеленими насадженнями, у тому числі комплексне та систематичне відновлення газонів і квітників, зменшити загрозу падіння аварійних, вітровальних дерев та дерев перестійного віку, їх скелетних гілок на територіях парків, лісопарків, скверів та зелених зон, знизити рівень ураження дерев шкідниками та хворобами, забезпечити проведення поточного ремонту елементів благоустрою на об’єктах зеленого господарства. 

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер: «Залізна вода». Фото

Програма триватиме впродовж 2024-2028 років. Участь візьмуть департамент містобудування, управління екології, , ЛКП «Зелений Львів», ДП «Парк-Високий Замок», ДП «Личаків-парк», ДП «Боднарівка»,  ДП «Скнилів-парк», природоохоронна рекреаційна установа парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк», регіональний ландшафтний парк «Знесіння».

Як йдеться у додатку до проєкту ухвали, фінансування програми здійснюватиметься коштом бюджету Львівської міської територіальної громади і визначатиметься щороку, зважаючи на реальні фінансові можливості, а також з інших джерел, не заборонених законодавством України.

Нагадаємо, що у Львові напрацьовують положення про створення наглядових рад при парках. Наразі триває розгляд повноважень таких рад та можливість юридичного впливу. 

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!