У Львові за унікальною технологією завершують облаштовувати доріжку в парку Франка. Фото

7185 0
Йдеться про алею від будинку садівника до центрального входу в парк. Також ще мають провести водовідведення.
фото: пресслужба лмр

фото: пресслужба лмр

У парку імені Івана Франка завершують облаштовувати доріжку та прибирають після зими. Йдеться про алею від будинку садівника до центрального входу в парк. На її облашування коштів із міського бюджету не виділяли, водночас це зробили за спонсорські гроші. Ремонт та водовідведення коштуватимуть орієнтовно 5 млн гривень, які виділив інвестор. Про це повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР. 

Попередньо планували, що роботи завершать до кінця листопада 2021 року, однак зараз працівники ЛКП «Зелений Львів» прибирають залишки листя, яке залишилось на газонах. Його вивозять на компостувальну станцію, де воно перетвориться на поживне добриво. Також у парку ще мають провести водовідведення. 

Читайте також: У Львові оновили фасад Франкового університету

Додамо, що доріжку у парку Франка облаштовують за унікальною технологією, яка наразі є лише у Міжнародному аеропорту Львів ім. Данила Галицького. Хідник має бути бетонним та з деформаційними швами: на залитому бетоні роблять перерізи, щоб він не розтріскувався. Важливо дотримуватися технології – тоді покриття служитиме довго і матиме гарний вигляд. На всю Україну є лише декілька спеціалістів, які володіють такої технікою.

Нагадаємо, до цього мешканці скаржилися, що доріжки в дуже аварійному стані, небезпечні та знищені.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!