У Львові завершили перший етап відбудови будинків на Стрийській, які постраждали від російських ракет

1191 0
Надалі у будинках реставруватимуть фасади, відновлюватимуть мережі та проводитимуть ремонт у квартирах.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові завершили перший етап відбудови будинків на вул. Стрийській, що постраждали внаслідок ракетної атаки росії 6 липня. Про це повідомив керівник департаменту містобудування Львівської міськради Любомир Зубач. 

Відтак у будинках повністю відновили дахи, стіни, поверхи і перекриття, а також встановили нові вікна та двері. У чотири найбільш постраждалих встановили не металопластикові, а дерев’яні вікна.  

Чиновник зазначив, що надалі у будинках планують відреставрувати фасади, відновити мережі та провести ремонт у квартирах.

Читайте також: Наслідки ракетної атаки на Львівщині. Скільки будинків пошкоджено

Також додамо, що раніше Любомир Зубач розповідав Tvoemisto.tv, що за сприятливих умов до кінця літа мали б завершити весь комплекс робіт щодо відновлення зруйнованих будинків. Про те, яким чином фінансуватимуть подальші ремонти у квартирах на Стрийській, дізнатися можна тут.  

Нагадаємо, що минуло більше ніж пів року з того моменту, коли російська ракета 6 липня впала на вул.Стрийській у Львові і зруйнувала чотири будинки, які є пам'ятками архітектури. Внаслідок удару під завалами загинуло десятеро людей. Ракета розтрощила і пошкодила загалом 56 квартир. Мешканці цього комплексу досі відчувають патологічний страх, а кожну тривогу розцінюють як «приліт». Детальніше про це читайте у матеріалі за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!