У Львові завершили реставрацію каплиці Кшижановських на Личаківському цвинтарі. Фото

1726 0
Реставрація тривала півтора року.
фото: zn.ua

фото: zn.ua

У Львові завершили реставрацію каплиці Кшижановських, що на Личаківському цвинтарі – витвір фірми Івана Левинського. Про це повідомляє керівниця управліня охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Дивовижно як мініатюрній споруді зібрано цілу колекцію мистецьких творів: вітражі (Tiroler Glasmaleral und Mosaik Anstalt Інсбрук), скульптури Гарасимовича, каменярка, ковальство, декоративні розписи). Ну і неоготична архітектура Томаша Кудельського», – каже вона.

Реставрація тривала півтора року. Роботи виконувала польсько-українська група реставраторів за фінансуванням інституту «Полоніка».

Для довідки

Каплиця Кшижановських, оздоблена фантастичними химерами в неоготичному стилі, належала родині Цетнерів. Під кінець XIX ст. в одній із крипт поховали відомого директора Галицького Кредитного банку. Пан Кшижановський пішов з життя, вкоротивши собі віку.

Також у каплиці, побудованій свого часу у Личаківському парку, були поховані історик та автор книг Маврицій Дідушицький, засновник природничого та художнього музеїв у Львові, політик Володимир Дідушицький. У ході II світової каплицю зруйнували.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!