У Львові завершили викуп земельних ділянок для будівництва північної об'їзної

5517 0
Загальна протяжність автошляху – 23 кілометри.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 14 квітня, у Львові викупили останні дві ділянки для будівництва північної об'їзної міста. Ще дві – планують відчужити у судовому порядку.

Джерело: Львівська РВА

«Північний об’їзд Львова має бути дорогою найвищої категорії 1А. Загальна протяжність автошляху – 23 кілометри. Об’їзна пролягатиме уздовж сіл Бірки, Завадів, Зашків, Гряда і до Малих Підлісок. Ця автомобільна дорога дозволить розвантажити Південний обхід міста Львова, зменшить кількість транзитного транспорту через місто і поліпшить екологічну ситуацію в регіоні. Цінно, що із Львівською обласною державною адміністрацією ми стали на крок ближчими до реалізації цього проєкту»,– зазначила очільниця Львівської РВА Христина Замула.

Читайте також: Мільярди «Великого будівництва», або Чому на Львівщині першу платну дорогу збудують не скоро

Будівництво об'їзної виконуватимуть за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на умовах співфінансування.

Нагадаємо, що ця дорога з’єднає міжнародну трасу М-06/Е-40 Київ – Львів – Чоп із трьома міжнародними дорогами, що прямують від Львова до кордону з Польщею: М-09/Е-372, М-10 та М-11/Е40.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!