Північна об’їзна Львова стане частиною транснаціонального коридору Go Highway

8736 1
Державне агентство автомобільних доріг розпочало підготовку проекту спорудження Північної об’їзної дороги Львова. Безпосередні роботи мають стартувати у 2018-му році.
фото: Inspired

фото: Inspired

Ця дорога з’єднає міжнародну трасу М-06/Е-40 Київ – Львів – Чоп із трьома міжнародними дорогами, що прямують від Львова до кордону з Польщею: М-09/Е-372, М-10 та М-11/Е40. Проект реалізовуватиметься за рахунок кредитних коштів міжнародних фінансових організацій, пишуть на сайті Укравтодору

Протяжність нової ділянки автостради становитиме близько 24 км проти 45 км нинішнього Південного об’їзду. При цьому 22,5 км дороги відповідатиме І категорії з 4 смугами руху (по дві – у кожен бік) та 1,3 км – ІІ категорії, із 2 смугами руху (по 1 у кожен бік). На дорозі буде облаштовано кілька нових дворівневих розв'язок, найскладніша з яких знаходитиметься на перетині доріг М-06 та Т-14-01 зі швидкісним з'їздом у бік траси М-06, що веде через Львів до Чопа та східного в’їзду до міста.

Читайте також: Наступного року почнуть будувати Північну об’їзну дорогу Львова 

Також у межах цього проекту буде проведено реконструкцію 5 км траси Т-14-21 від автодороги М-10 до с. Брюховичі. Ця ділянка буде реконструйована та розширена відповідно до І категорії. Відгалуження від М-06 у бік Північного обходу буде здійснено за с. Запитів.

Завдяки Північній об’їзній дорозі знизиться навантаження на Південну окружну дорогу Львова, зменшиться кількість транзитного транспорту через Львів, стане зручнішим сполучення для жителів передмість Львова, покращиться екологічна ситуація в регіоні, інформують в Укравтодорі.

Нагадаємо, представники країн Європи підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpatia («Карпатський шлях»). У майбутньому нова траса з'єднає північ та південь Європи. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України, зокрема і до Львова. 

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
14 Березня, 2017 23:45
Sem Головне, щоб цю дорогу збудувала компанія звідти звідки кошти надходять, а наш автор ізолювати від цієї дороги, (від грошей, та любих втручань в процес будівництва дороги)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!