У Львові попрощаються з Героєм. Що про нього відомо

4910 0
Захисника поховають на Брюховицькому кладовищі.
ФОТО УМОВНЕ: ЛМР

ФОТО УМОВНЕ: ЛМР

У Львові попрощаються з захисником Максимом Правдою. Прощання і Чин похорону захисника відбудеться 4 червня об 11:00 у каплиці Львівського госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи (м. Винники, вул. Івасюка, 31). Опісля, о 13:00, Максима Правду поховають на Брюховицькому кладовищі. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

Що відомо про Героя

Максим Правда (25.01.1977-30.05.2024). Народився за кордоном у сім’ї військовослужбовця.  У 1992 році родина Максима Правди перебралася із Німеччини до Львова. Тут навчався у Львівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №43 Львівської міської ради Львівської області. Здобував освіту у колишньому Університеті банківської справи (тоді – Інституті). Протягом 1996-1998 років проходив військову службу у військових частинах 46145 та А2557.

Понад 10 років пропрацював у колишньому Приватному акціонерному товаристві «Львівшляхрембуд». Впродовж останнього часу займався приватним підприємництвом у сфері будівництва автомобільних доріг. У вільний час захоплювався футболом. За словами близьких, був надзвичайно доброю, щедрою, веселою та інтелігентною людиною.

Із перших місяців повномасштабного вторгнення рф добровільно став на захист держави від окупантів. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави на Сумщині, Луганщині та Донеччині у лавах 117-ї окремої механізованої бригади, а згодом – 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Максима Правди залишилися дружина, 16-річний син та троє братів з родинами. 

З нагоди десятиріччя медіахаб «Твоє місто» запустив збір коштів для 80-тої окремої десантно-штурмової бригади. Під час відзначення команді вдалося зібрати близько 250 тисяч грн, збір продовжено. Долучитися до допомоги військовим можна за реквізитами:

Найменування одержувача: ГО ТВОЄ МІСТО ЛЬВІВ

Код отримувача: 40137771

Назва банку: АТ КБ «ПриватБанк»

Рахунок одержувача у форматі IBAN: UA233052990000026006021002802

Валюта: UAH

Перехід за qr-кодом здійснюється за допомогою додатка Приват24

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!