У Львові збільшилась кількість хворих дітей на остеомієліт

2563 0
Захворювання небезпечне тим, що може мати важкий перебіг та спричиняти важкі ускладнення.
ФОТО УМОВНЕ: ОХМАТДИТ

ФОТО УМОВНЕ: ОХМАТДИТ

У березні у Львові в Центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит» прооперували 5 дітей із остеомієлітом трубчастих кісток. Це багато, наголошують хірурги. Майже всі хворі мали нетипову клініку, що завжди ускладнює діагностику. Про це повідомили у Центрі. 

«5 випадків на місяць – це багато, оскільки зазвичай таких пацієнтів у нашій клініці в рази менше. Від 1-2-ох на місяць до 1-го на кілька місяців. Дане захворювання небезпечне тим, що може мати важкий перебіг, спричиняти важкі ускладнення і інколи, навіть, загрожує життю пацієнта. Також після перенесеного остеомієліту можуть виникати деформації кісток, а у дітей – порушення їх росту», – наголосив дитячий хірург Кирило Лапшин.

Читайте також: Львівські лікарі вилікували від остеомієліту 2-річного хлопчика

Для довідки

Остеомієліт – це важке захворювання, що характеризується гнійно-запальним ураженням кісток. Найчастіше дане захворювання виникає у довгих кістках верхніх та нижніх кінцівок.

Лікарі радять батькам не зволікати із зверненням за медичною допомогою, а сімейним лікарям скеровувати таких пацієнтів у спеціалізовані центри при найменшій підозрі. Особливо, коли у дитини є такі симптоми:

  • біль в кістці після травми або біль у кістці без причини, яка довго триває,

  • порушення функції ураженої кінцівки,

  • підвищення температури тіла різного ступеня (від 37 до 39 і вище).

Нагадаємо, у листопаді 2023 року хірурги лікарні «Охматдит» без оперативного втручання вилікували 7-річну дівчинку від остеомієліту.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!