Садовий озвучив плани будівництва льодової арени у Львові

3701 0
Такі арени в місті планують збудувати і для інших видів спорту. Там зможуть займатися люди, що втратили кінцівки.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

У Львові планують збудувати льодову арену для следж-хокею для людей із обмеженими можливостями чи тих, що втратили свої кінцівки. Про це сьогодні, 30 листопада, під час XIV Всеукраїнського форуму ОСББ повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Tvoemisto.tv.

«Збудуємо у Львові арену для следж-хокею, яким зможуть займатися люди, які втратили свої кінцівки. В реалізації цього нам допомагають канадійці», – зазначив мер.

Збудувати льодову арену у Львові допоможе канадський бізнесмен Грем Рустан, який планує зібрати кошти на реалізацію завдяки аудиторії свого медіа. Спортивна реабілітація через следж-хокей допомагатиме військовим також ментально відновитися.

За словами Андрія Садового, такі арени для людей з обмеженими можливостями планують збудувати для інших видів спорту. До прикладу, для плавання.

Читайте також: У Львові планують збудувати Льодову арену. Що відомо про новий комплекс

Зазначимо, що основні правила хокею на льоду діють і у санному хокеї. Специфіка гри продиктована особливостями гравців, які позбавлені можливості вільно пересуватися двоніж. Спортивне обладнання, крім стандартної для хокею захисту, складається з саней з двома полозами (під ними вільно повинна проходити шайба, а коліна, ступні, щиколотки та стегна спортсмена закріплюються ременями), та двох ключок до метра завдовжки — по одній в кожній руці. Один кінець ключки використовується безпосередньо для гри з шайбою, а інший дозволяє пересуватися та маневрувати на льоду, відштовхуючись від льоду.

Нагадаємо, що у Львові на вулиці Стрийській, 199 планують збудувати спортивно-розважальний комплекс «Льодова Арена». Комплекс хочуть облаштувати як зал-трансформер на 5 тисяч місць. Його також зводитимуть у рамках програми Велике будівництво. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!