У Львові дозволили будувати перший приватний пологовий будинок. Візуалізація

14352 0
Пологовий зможе приймати до 1000 породіль на рік. Для них працюватимуть три пологові зали, сучасні операційні, реанімаційне відділення для немовлят, а комфортне перебування забезпечуватимуть 27 палат у сумі на 38 ліжко-місць.
Візуалізація надана ЛМР

Візуалізація надана ЛМР

У Львові на вулиці Мазепи, 23 дозволили збудувати приватний медичний центр із пологовим будинком. Відповідні погодження містобудівних умов та обмежень на проектування об’єкта будівництва прийняли сьогодні, 13 липня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

Відповідно до містобудівних умов, земельна ділянка у 0,7 га призначена для будівництва і обслуговування закладів охорони здоров’я. Висота будівлі сягатиме 25 метрів, а максимальний відсоток забудови — 22%. Забудовником виступає ТОВ «Карпатська нерухомість». 

Читайте також: На Львівщині планують запровадити платні пологи. Деталі

Проектна площа медичного центру — понад 6 тис. кв. м. У пологовому будинку планують обслуговувати до 1000 породіль на рік. Для них працюватимуть три пологові зали, сучасні операційні, реанімаційне відділення для немовлят, а комфортне перебування забезпечуватимуть 27 палат у сумі на 38 ліжко-місць.

Зазначимо, що раніше, через протести місцевих мешканців питання перенесли на доопрацювання, аби досягти компромісу з усіма зацікавленими сторонами. Зокрема мешканці вулиці Мазепи пропонували на цій ділянці облаштувати сквер, а для пологового виділити інше місце. Втім, як повідомили під час засідання виконкому, із мешканцями підписали меморандум, яким дійшли компромісу щодо будівництва.

Нагадаємо, узимку мешканці вулиці Мазепи вийшли на протест проти будівницва біля поліклініки. Тоді головний архітектор Львова Юліан Чаплінський повідомив, що земельну ділянку продали ще 2007 року, спершу інвестор хотів будувати житло, втім місто відмовило і запропонувало збудувати медичний об’єкт. 

Читайте також: Чи потрібен Львову приватний пологовий будинок

Згідно з даними Youcontrol, уповноваженою особою ТОВ «Карпатська нерухомість» є Руслан Червак — генеральний директор ПП «Медичний центр "Інтерсоно"», який з 2017 року є частиною мережі медичних закладів Medicover.

Зазначимо, раніше про плани будівництва приватного пологового будинку розповіла керівниця департаменту охорони здоров'я Ірина Микичак під час дискусії «Пологові будинки у Львові: яких змін очікувати?», організованої Tvoemisto.tv.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!