У Львові збудують перший в Україні акустичний концертний зал

2064 0
Зал буде двоповерховим та зможе вмістити близько 300 глядачів.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У Львівському державному музичному ліцеї ім. С. Крушельницької збудують перший в Україні акустичний концертний зал. 8 грудня на місці будівництва заклали капсулу. Новий зал буде двоповерховим та зможе вмістити від 260 до 290 глядачів. Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації.

Читайте також: У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Що відомо про новий комплекс

Будівництво акустичного залу відбуватиметься у межах реалізації державного інвестиційного проєкту Міністерства економічного розвитку, загальна вартість якість – майже 44 млн грн.

Зі слів директора ліцею Лева Закопця, в Україні наразі є небагато концертних залів, і всі вони збудовані 150-200 років тому. Особливістю новозбудованого залу у Львові буде те що коли музиканти виступатимуть на сцені, акустика заповнюватиме кожен куточок залу.

Завершити будівництво першого в Україні акустичного концертного залу планують до кінця 2022 року.

Читайте також: Масштабний урбан-парк та оновлений Центр творчості. Як зміниться простір на Погулянці

Зазначимо, що у 1838 році в приміщенні нинішнього музичного ліцею у Львові вперше відкрили музичну школу. Потім, після тривалої перерви школа відновила роботу у 1939 році за ініціативою українського композитора та піаніста Василя Барвінського. Від 1944 року заклад діяв як середня музична школа-десятирічка, що у 1959 році реорганізована у середню спеціалізовану музичну школу-інтернат. 1963 року школі присвоїли ім'я всесвітньо відомої української оперної співачки Соломії Крушельницької.

На сьогодні у музичному ліцеї функціонує 7 музичних відділів та понад 20 музичних спеціальностей. Тут навчаються хлопці та дівчата з понад 10 областей України.

Нагадаємо, що у 2019 році Львівській спеціалізованій музичній школі-інтернату ім. С. Крушельницької дозволили реконструювати навчальний корпус під акустичний концертний зал.  

Фото з сайту ЛОДА



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!