У Львові зекономили 48 мільйонів на вивезенні сміття. На що пішли кошти

2002 0
Загалом на компенсацію перевізникам за шість місяців ЛМР перерахувала ЛОДА 150 млн грн.
фото: expres.ua

фото: expres.ua

Завдяки контролю за вивезенням сміття у Львові вдалося зекономити 48 мільйонів грн, що потім були спрямовані на реалізацію соціальних проектів. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

«Завдяки контролю за вивезенням нам вдалось зекономити 48 мільйонів гривень, які у вигляді субвенції були надані тим територіям, які підписали меморандум про співпрацю з нами, тим самим приймають побутові відходи з м. Львова», – сказав він.

Читайте також: На Львівщині визначили ділянки для перших сміттєпереробних заводів

За його словами, зі 150 млн грн, що міськрада перерахувала на компенсацію перевізникам за шість місяців, було використано лише 102 млн гривень. За рахунок зекономлених коштів вдалося реалізувати 89 важливих соціальних проектів, закупити нові сміттєвози та іншу техніку. 

Зокрема, для міста Стрий були закуплені лічильники теплової енергії, в містах Радехів та Перемишляни відбулася закупівля євроконтейнерів для збору сміття, в Червонограді був придбаний спецавтомобіль для прибирання доріг. Також на зекономлені кошти відбувся капітальний ремонт аварійної дахової покрівлі житлового будинку, капітальний ремонт доріг місцевого значення у місті Буськ та благоустрій парку в місті Самборі.

 
 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!