У Львові землі для поховання на кладовищах вистачить лише на рік

2497 0
Укінці серпня визначать переможця будівництва крематорію у Львові на території Голосківського кладовища.
Фото: Голосківське кладовище, Вікіпедія

Фото: Голосківське кладовище, Вікіпедія

Землі для поховання на кладовищах міста вистачить приблизно на 1 рік. Про це повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Читайте також: Яким буде крематорій у Львові. Деталі

«Це надзвичайно важливе питання, воно вже давно назріло, бо у Львові зараз працює лише Голосківський цвинтар. Інші цвинтарі, зокрема Сихівський і Янівський – працюють під поховання до родичів, якщо там було залишено місце. Зазначу, що нам вистачить землі для поховання людей ще приблизно на рік. Адже в середньому вдень у нас 23−25 поховань», – повідомила Ірина Маруняк.

Зараз у мерії проводять роботу щодо приєднання 2 га землі до Голосківського кладовища для розміщення крематорію. Також прийнято рішення про оголошення Всеукраїнського архітектурного конкурсу, і в червні буде оголошений конкурс щодо будівництва крематорію. Переможця визначать укінці серпня.

Читайте також: Депутати відмермінували закупівлю печей для крематорію у Львові

У ЛМР планують придбати дві багаторівневі кремаційні печі. Виготовлення печей триває 6 місяців. 

В Україні діють чотири крематорії – у Харкові, Києві, Одесі і Дніпрі. 

Зазначимо, що Львівський крематорій мав би бути розрахований на 30-50 тисяч поховань. 

Щороку у Львові ховають в середньому 4 тисячі людей. За словами архітектора, що розробляв ДПТ, Петра Крупи, для традиційних захоронень у Львові на 20-річний період потрібно щонайменше 180 га вільної землі, водночас як поєднання традиційного та урнового поховань зменшує цю цифру щонайменше на 50%. А сам термін мінімізації останків скорочується з 50 років до кількох годин.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!