Як поводитись на блокпостах. Роз'яснення МВС

1733 0
У Міністерстві внутрішніх справ України надали громадянам поради, як поводити себе на блокпостах.
ukrinform.ua

ukrinform.ua

Міністерство внутрішніх справ України надало роз’яснення про те, як поводити себе на блокпостах. Їх розгорнули між областями та між населеними пунктами області.

Так, в умовах воєнного стану в Україні вводиться особливий безпековий режим. У країні, де є комендантська година та встановлені блокпости, щоб уникнути непорозумінь під час проходження процедур контролю, в МВС радять дотримуватися кількох нескладних правил.

Читати також: На всій території України вводять воєнний стан

Зокрема, при проходженні блокпоста громадянам потрібно: зменшити швидкість авто, завчасно приготувати документи для перевірки, вимкнути фари, увімкнути аварійне світло та світло у салоні авто, не вести відеозйомку, без дозволу військових не виходити з авто, чітко відповідати на питання військових, бути готовими на вимогу відкрити багажник та оглянути салон авто. Також громадяни при проходженні блокпоста мають після огляду та дозволу продовжувати рух, плавно набираючи швидкість.

У МВС також радять людям у місті при відсутності великої кількості машин та людей на вулицях продовжувати дотримуватися ПДР та поведінки у громадських місцях, а також – зберігати спокій.

Нагадаємо, після нападу Росії в Україні ввели воєнний стан. Згідно з указом президента, воєнний стан запроваджується з 5:30 24 лютого 2022 року строком на 30 діб. Таке рішення ухвалено у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони й відповідно до українського законодавства.

Для довідки

Воєнний стан – це особливий правовий режим, який вводять на всій території країни або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності. Він передбачає надання відповідним органам державної та військової влади повноважень, необхідних для відвернення загрози, а також тимчасове обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина. Детальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!