Траву у Львові тепер косять рідше. Що змінилося

1997 0
Минулого місяця у міських парках скошували траву лише один раз.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові зменшили кількість скошування трави у парках та районах. Зокрема, у травні траву в парках скошували лише один раз. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила в.о. керівниці управління екології ЛМР Галина Микітчак.

«Цього місяця один раз косили траву на територіях усіх парків і ще один – на ділянках окремих газонів. Ми наголошуємо районним адміністраціям щодо зменшення кратності косіння. Як можна побачити по місту, то є частина ділянок з вищими травами, де ще або не косили, або робили це лише один раз», – пояснила вона.

За словами екологині ГО «Плато» Анжеліки Зозулі, найбільша проблема залишається з викошуванням газонів у районах та на прибудинкових територіях.

«Було б добре, якби комунальні відділи районів переймали добрі практики. В контексті парків мене насторожує відповідь про 1 викошування, оскільки не зрозуміло – це універсальний стандарт для всіх парків чи усереднене значення. Як ми знаємо, парки доволі різні. Не впевнена, що можна говорити про однаковий режим викошування для парку Франка чи Стрийського та, наприклад, для Білогорщі чи парку Яна Павла ІІ», – пояснила екологиня у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Біля лікарні на Орлика висадили близько 50 дерев 

Як зазначила Tvoemisto.tv заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк, у Львові визначили 14 локацій, де не косять траву. Йдеться про Кульпарківський сквер, перехрестя вул. Стрийська – Рубчака, вул. Рубчака, сквер Кульчицької (виділили 5 ділянок де не скошують траву), промзона вул. Липинського – Миколайчука, від вул. Миколайчука до Голосківського кладовища (по обидва боки тротуару не скошують траву). Також зменшили кількість покосів на промзоні вул. Шевченка, вул. Автомобільників, на вул. Б.Хмельницького від будинку №198 по №202, у сквері імені Вербицького, у сквері, що на вулиці Полуботка, вул.Кавалерідзе, вул. Полуботка, 29, вул. Стрийська, 99. Окрім того траву не скошують у парку 700-річчя на ділянці, що поряд із вул. Торф’яною і в парку Залізні води, на території теплиць Рерінга.

«Якщо раніше ми інтенсивно косили схили, то зараз їх не скошують. Вирішили, що за високої температури повітря зовсім не будемо скошувати траву, натомість робитимемо це у дощовий період. Наступного року ми плануємо визначити ще більше локацій, де не проводитимуть скошування. Якщо порівняти з минулим роком, то кратність скошування зменшилась і почали це робити на два тижні пізніше, ніж щороку», – зазначила Ірина Маруняк.

Читайте також: Чи потрібно було зрізати здоровий ясен на Генерала Чупринки

Нагадаємо, що газони в містах зазвичай займають до 50% площі всіх зелених насаджень. І щороку в травні у соцмережах виникають конфлікти щодо того, чи варто їх підстригати, косити. Екологиня ГО «Плато» Анжеліка Зозуля розповіла, на що це впливає та чи можна від цього відмовитися за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!