У Львові знайшли компанію, яка купуватиме пластик зі сміттєпереробного заводу

1563 0
Це дозволить зменшити обсяги та витрати на захоронення і загалом покращить стан екології та довкілля.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові знайшли компанію, яка купуватиме пластик, що продукуватимуть на сміттєпереробному заводі. ЛКП  «Зелене місто» та ТзОВ «ДХАНА» підписали протокол про наміри щодо постачання. Про це повідомили у ЛМР.

За словами керівника сміттєпереробному заводі. ЛКП «Зелене місто» Тараса Калужного, твердий пластик, який утворюватиметься на заводі. буде матеріалом для інших компаній.

«Зараз ми уклали протокол про наміри, який свідчить про нашу двосторонню зацікавленість. Подібну угоду кілька місяців тому ми уклали з франківським цементним заводом на купівлю іншого виду палива. Ми маємо можливість відходи, які вивозять на полігон і захоронюють, відсортувати, відібрати матеріал, який більше не буде сміттям, а стане продуктом, і його можна використовувати для інших потреб. Зокрема, з твердого пластику за допомогою різних технологій утворюється рідина, яка є замінником палива», – пояснив він.

Читайте також: «Усе не переробимо». Що відомо про сміттєвий завод, який почали будувати у Львові 

Як зазначив Тарас Калужний, це дозволить зменшити обсяги та витрати на захоронення і загалом покращить стан екології та довкілля. ТзОВ «Дхана» має промислову установку «УТД-1», що дозволяє переробляти понад 240 тонн твердих пластикових відходів щомісяця методом термічної деструкції, отримуючи паливо та інші корисні продукти.

Нагадаємо, що від жовтня 2021 року у Львові на вулиці Пластова, 13 триває будівництво сміттєпереробного заводу. Станом на сьогодні він готовий на 25%: підрядник виконав 80% робочої документації та 100% робіт з проєктування. Завод займатиме ділянку площею 9,7 га, з яких на 5 га розкинеться увесь комплекс. Будівельну частину планують завершити до кінця 2023 року. Міський голова Львова Андрій Садовий разом із керівником ЛКП «Зелене місто», представником підрядника та міжнародним наглядачем влаштував брифінг на місці будівництва заводу, щоби докладніше розповісти журналістам про те, як він функціонуватиме. Більше читайте за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!