У Львові знову почне курсувати трамвайний маршурт №7

14529 0
Після відкриття вул. Шевченка у Львові знову курсуватиме трамвай №7.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Після завершення ремонтних робіт на вул. Шевченка у Львові трамвай №7 відновить свій маршрут. Наразі у ЛКП «Львівелектротранс» планово готуються до відновлення трамвайного руху. 

«Попередньо планується до випуску до 10-ти трамвайних вагонів. Інтервал руху буде визначено після проведення «обкатки» трамвайним вагоном, а також після проведення аналізу пасажиропотоків та інтенсивності транспортного руху на вказаному маршруті», – розповіли у Львівелетротрансі, пише Еспресо захід.

Маршрут трамваю №7: вул. Татарбунарська (вул. Шевченка) – вул. Шевченка – вул. Городоцька – пл. Осмомисла – вул. Гонти – вул. Підвальна – вул. Личаківська – вул. Мечникова – вул. Левицького – вул. А. Вахнянина – Погулянка.

Загалом, початок регулярного руху трамвайного маршруту №7 відбудеться упродовж 2-3-х днів після проведення «обкатки».

«Коли відкриють вул. Шевченка, певний час виконуватимуть роботи з контактною лінією, а тоді 2-3 тижні «обкатувати» трамваї. Отже, потрібно десь місяць часу після відкриття вулиці, щоб трамвай № 7 знову почав регулярно курсувати вул. Шевченка», – йдеться в повідомленні. 

Додамо, що кабель живлення контактної мережі по вул. Шевченка введений в експлуатацію 1908 році і його протяжність – найдовша з кабельних ліній ЛКП «Львівелектротранс» – від вул. Вітовського, 57 до вул. Шевченка, 80 (2700 м). 

Читайте також: До кінця травня планують відкрити для руху транспорту останню ділянку вулиці Шевченка

Нагадаємо, що від початку воєнного стану в Україні усі підрядні організації призупинили виконання будівельних робіт, реконструкцій, капремонтів, які мали продовжитися, розпочатися чи завершитися на різних вулицях Львова. Однак на початку травня минулого року підрядник вирішив відновити ремонт вул. Шевченка. На той час там зроблено було вже 80% із запланованого у третьому етапі реконструкції вул. Шевченка – на ділянці від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Вартість робіт становить 186,6 млн грн. Їх проводить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».​ 

Попередні два етапи реконструкції цієї вулиці завершили, роботи на ділянці від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого виконали за 58,8 млн грн, а першу частину реконструкції вулиці Шевченка, квазікільце на Залізничній та Левандівській, відкрили 13 серпня 2020 року. Цю ділянку відремонтували за майже 90 млн гривень.

Як повідомляв раніше у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, під час реконструкції вулиці Шевченка зрізали близько 104 дерев. Частина із них була пошкодждена буревіями, ще кілька необхідно було видалити після обстеження. Tvoemisto.tv з’ясувало, чому зрізали таку кількість дерев, хто ухвалив таке рішення та скільки висадять натомість. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!