У Львові знову просять продовжити рух громадського транспорту до 23:00

2673 0
Профільний департамент закликають розробити графіки руху громадського транспорту у такий спосіб, щоби останній рейс відбувався не раніше 23:00.
Громадський транспорт Львова/Фото Івана Станіславського

Громадський транспорт Львова/Фото Івана Станіславського

Через те, що громадський транспорт Львова рідко курсує, а подекуди взагалі не виїжджає на маршрути після 21:00, деякі підприємства, заклади харчування, торгівлі змушені завершувати роботу раніше. Це негативно впливає на доходи бюджету міста. Відповідний депутатський запит виголосив під час пленарного засідання ЛМР депутат від фракції «Голос» Олекса Возняк.

«Ми проаналізували дані з порталу Львівської міськради, я пробував також вирішувати спершу це питання з чиновниками, зокрема директором департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олегом Забарилом, але спільного рішення так і не дійшли. Вибіркова перевірка запланованих графіків громадського транспорту показала, що проблема з рухом виникає не лише через невиконання  рейсів, а й тому, що на деяких маршрутах взагалі немає транспорту у вечірні години. Приміром, у березні цього року останній рейс трамваю №4 з залізничного вокзалу на Сихів був о 21:00, а трамваю №8 – о 21:50. Із 1 квітня внесли зміни в роботу електротранспорту, але це не змінило ситуацію загалом», – каже він.

Читайте також: Чи може зменшити Львів кількість трамваїв задля економії електроенергії 

Так, профільний департамент закликають розробити графіки руху громадського транспорту у такий спосіб, щоби останній рейс відбувався не раніше 23:00. Водночас можна збільшити інтервали руху ввечері згідно з обсягами перевезень, щоби вони не стали збитковими.

«Багато підприємств, аптек, закладів торгівлі та харчування у Львові змушені припиняти роботу у в 21:00 через труднощі з добиранням після закінчення робочого дня. Відсутність регулярного руху суттєво впливає на ділову активність Львова та на доходи бюджету міста», – додав депутат.

Читайте також: Як у Львові повинні їздити маршрутки зранку і ввечері. Графіки

Нагадаємо, що львів’яни ще наприкінці минулого року просили місцеву владу продовжити рух автобусних маршрутів увечері. Зі слів мешканців, додому увечері дістатися складно, адже автобуси можуть взагалі не курсувати у вечірній час, після 20:00. Багато з них змушені викликати таксі або ж йти пішки, якщо громадського транспорту нема. У коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів повідомив, що, зі слів перевізників, нема можливості продовжити рух громадського транспорту увечері. Певні рейси підтягнули до 21:00, зокрема автобуси маршрутів №14, №23, №25. 

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!