У Львові зведуть багатоповерхівки з укриттями, як в Ізраїлі

2685 0
Укриття планують облаштувати в офісній будівлі, що розташовані на іншому боці озера на Стрийській.
Фото: візуалізація

Фото: візуалізація

У Львові облаштують «безпечні кімнати» всередині будинку за ізраїльським зразком. Перший такий тип укриття створять у Львові в будівлі громадського призначення на перехресті Стрийської – Наукової. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

«Ізраїльські «мамади» є такою формою укриття, що дозволяє людям швидко убезпечитися всередині будівлі, не спускаючись в підвальні приміщення. І, схоже, такий досвід тепер зможемо застосувати у Львові. Трагедія, що сталася на цій же вулиці два тижні тому, засвідчує: не завжди люди можуть чи встигають спуститися в укриття», – зазначив він у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині підприємство мусить привести протирадіаційне укриття в належний стан

Укриття планують облаштувати в офісній будівлі, що розташовані на іншому боці озера, на розі вулиць. Компанія «Asgard investment» продовжить реалізовувати свій проєкт, який розпочався з облаштування озера. Тут планують збудувати офіси з приміщеннями громадського призначення на перших поверхах – магазинами, закладами харчування та іншими інфраструктурними функціями.

«І от саме у трьох таких будівлях передбачили безпечні кімнати-укриття. На кшталт ізраїльських. Проєктанти порахували, що на одному поверсі в офісах працюватимуть близько сорока людей. Тому запроєктували по 0,6 квадратного метра на людину в безпечній кімнаті. Периметр укриттів буде з посилених залізобетонних конструкцій. Вони розміщатимуться в центрі будівель на усіх поверхах, кожен з яких сполучать безпечною сходовою кліткою - теж із посилених залізобетонних конструкцій для евакуації людей безпосередньо на вулицю», – підкреслив Любомир Зубач.

Окрім цього, працівники офісів та відвідувачі бізнес-набережної зможуть використовувати також повноцінні укриття звичного типу в сусідніх будівлях.

Читайте також: Як забудовують південну околицю Львова та що не так

Всередині кімнати забезпечать:

  • Електричними конвекторами з резервним живленням;

  • Вентиляціями з резервним живленням;

  • Установками з регенерації повітря;

  • Кулерами з питною водою.

Нагадаємо, що загалом проєкт передбачає будівництво одного апарт-готелю, одного офісного центру з підземним паркінгом, спортивно-офісний центр, ресторан та багатофункціональну будівлю з вбудованими приміщеннями громадського призначення, закладами громадського харчування та підземним паркінгом.

Представник забудовника під час засідання розповів, що в офісах зможуть працювати близько 2000 людей. Дві будівлі будуть забезпечені підземними паркінгами, що слугуватимуть укриттям. Також в кожній секції будинку №1 на кожному поверсі передбачена безпечна кімната, спроєктована за нормами, які діють в Ізраїлі. Вона має потовщену стіну, подвійне армування і окремі інженерні мережі.

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!