Добудовувати ЖК з садочком в Лисиничах поки не будуть. Однак там є проблема з навчальними закладами

782 0
У містобудівній документації виявили розбіжності.
Візуалізація із засідання виконавчого комітету

Візуалізація із засідання виконавчого комітету

Львівська міська рада відмовила забудовнику зводити багатоквартирі ЖК на вул. Князя Лева та Тернопільській в селі Лисиничі. Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету ЛМР 26 січня.

«До управління архітектури і містобудування ЛМР надійшло звернення про видачу містобудівних умов та обмежень на проєктування об’єкта будівництва на нове будівництво багатоквартирних житлових будинків із вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземним паркінгом та трансформаторною підстанцією на вул. Князя Лева та Тернопільській в селі Лисиничі, однак забудовник отримав відмову». 

Йдеться про завершення житлового комплексу, який вже будується. Ділянки проєктування розташовані поруч із Винниками. На цю територію свого часу розробили і затвердили детальний план в Лисиничах. Згідно з ним було інакше розташування будинків, але та сама поверховість – чотири поверхи. 

Для будівництва пропонували 208 квартир та 197 машиномісць у підземному паркінгу. У будинку хотіли облаштувати вбудований дошкільний навчальний заклад. 

Однак у містобудівній документації виявили розбіжності. Згідно з поданим проєктом є 44,8% забудови, але за детальним планом цей відсоток мав би бути до 25%. Водночас у назві не зазначений дошкільний навчальний заклад, тож це невідповідність містобудівній документації. 

Читайте також: У Винниках забудують територію старого млина

«При цьому ми знаємо, що в Лисиничах є проблема з навчальними закладами. У Винниках найбільш завантажена школа в Україні. Тож будівництво дошкільного навчального закладу має бути зазначене у назві проєкту», – зазначив Антон Коломєйцев.

Тож забудовник має відкликати звернення, змінити назву та повернути його на повторний розгляд.

Нагадаємо, що управління архітектури та урбаністики ЛМР видало містобудівні умови та обмеження на нове будівництво будівель змішаного використання з квартирами на верхніх поверхах та вбудованим закладом дошкільної освіти на 18-ти земельних ділянках, які спочатку передали у власність для дачного будівництва учасникам АТО, а потім виставили на продаж.

Наталія Вареник
Візуалізація із засідання виконавчого комітету

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!