На ділянках, які призначались для учасників АТО, хочуть звести житлові будівлі з дитячим садком

2809 0
Будівництво планують розгорнути на земельних ділянках, які розташовані поруч із комплексом «Emily Resort» у Винниках.
Фото: Наші гроші Львів

Фото: Наші гроші Львів

Управління архітектури та урбаністики ЛМР видало містобудівні умови та обмеження на нове будівництво будівель змішаного використання з квартирами на верхніх поверхах та вбудованим закладом дошкільної освіти на 18-ти земельних ділянках, які спочатку передали у власність для дачного будівництва учасникам АТО, а потім виставили на продаж. Про це стало відомо з опублікованого наказу від 26 грудня 2023 року на сайті ЛМР.

Відповідно до документа, товариству з обмеженою відповідальністю «СТИЛОБАТ-М» надали містобудівні умови та обмеження для проєктування та будівництва будівель змішаного використання. Об’єкти мають включати квартири на верхніх поверхах і вбудований заклад дошкільної освіти. 

Будівництво планують розгорнути на земельних ділянках, які розташовані поруч із комплексом «Emily Resort» у Винниках.

Фото: NGL.media

Загальна площа цих ділянок становить приблизно 1,2 га. Вони передбачені для будівництва  багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Гранично допустима висота будівель − 15,85 м, тобто до 4 поверхів. 

Читайте також: Як Винниківське озеро стало «басейном»

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «СТИЛОБАТ-М» засноване 2 року тому у Винниках. Власником компанії є Богдан Кузьма.

Нагадаємо, що у червні 2020 року учасники АТО та їхні родичі отримали там по 0,06 га для індивідуального дачного будівництва. Дозвіл про на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок надав ще в грудні 2019 року тодішній голова ОДА Маркіян Мальський своїм розпорядженням. Деякі з учасників АТО із цього списку вже раніше отримували земельні ділянки (під інші цілі) або 100 тис. грн допомоги від Львівської міськради.

Майже відразу після передачі землю виставили на продаж вартістю 540 тисяч доларів. 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!