У Макарівському райсуді прокоментували смертельну ДТП за участі голови суду Тандира

1011 0
У суді наголошують, що «в Макарівському районному суді нульова толерантність до вживання алкоголю за кермом».
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Колектив Макарівського райсуду Київської області заявляє, що не виправдовує дії голови суду та виступає за повне й неупереджене розслідування трагічної події. Про це повідомляється на сайті суду.

«За інформацією зі ЗМІ, вночі 26 травня суддя Макарівського районного суду Олексій Тандир на заїзді в місто Київ зі сторони Житомира не впорався з керуванням автомобілем, що мало наслідком смерть людини (за інформацією ЗМІ загинув військовослужбовець Нацгвардії). Ми не знаємо усіх подробиць шокуючої події, що сталась, та і важко в це повірити. Колектив суду висловлює щирі співчуття родині загиблого й розділяє сум і біль», - ідеться в повідомленні.

У суді наголошують, що «в Макарівському районному суді нульова толерантність до вживання алкоголю за кермом».

«Ми жодним чином не виправдовуємо дії голови суду та виступаємо за повне та неупереджене розслідування цієї події», - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що колектив суду буде надавати максимальне сприяння при здійсненні всіх процесуальних дій, і висловлює сподівання, “що і суддя, за участі якого стався цей жахливий трагічний випадок, буде надавати максимальне сприяння слідству, щоб не підривати авторитет судової влади та довіру суспільства до суддів, які чесно і з гідністю виконують свої обов'язки”.

«Офіційно повідомляємо, що наразі голова суду відсутній на робочому місці. Про подальший перебіг подій будемо інформувати на офіційних ресурсах суду», - зазначають у суді.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в на Берестейському проспекті. Згодом з’ясувалось, що загиблим був 23-річний Вадим Бонадаренко, який виховував трьох дітей.

За розслідування обставин ДТП взялось ДБР.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!