У Маріуполі загинули 25 тисяч людей, – «Азов»

2182 0
Кількість евакуйованих з «Азовсталі» невідома, адже жодна міжнародна організація чи українські політики не приїжджали на завод.
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

У Маріуполі внаслідок російської агресії загинуло близько 25 тисяч людей. Про під час пресконференції розповів заступник командира полку «Азов» капітан Святослав «Калина» Паламар, перебуваючи в маріупольському заводі «Азовсталь».

«Політики зараз відзначають невеличкі перемоги. Евакуацію кількох десятків, кількох сотень людей. ... при цьому 25 тис. людей було вбито російською армією. Проблема в тому, що ми військові. У нас є своя справа, своя робота, свої обов'язки. Наш обов'язок захистити власну родину, власну державу, власних людей. Людей нашої держави. Це найвищий наш пріоритет. Вищий за наше життя», – каже Святослав Паламар.

Зі слів капітана, зокрема безліч загиблих – на території заводу «Азовсталь».

Читайте також: Врятувати військових з «Азовсталі». Українців закликають підписати петицію

Також, за словами Святослава Паламара, за минулу ніч вони нарахували 25 вильотів, зокрема з трьох стратегічних бомбардувальників. Працюють танки, міномети, снайпери, піхота намагається штурмувати.

За останні три дні евакуювали цивільних. Чи всіх, сказати не може, оскільки жодна міжнародна організацію чи українські політики не приїхали на завод. Також немає спеціальної техніки, щоб розібрати завали.

«На території заводу є безліч загиблих цивільних та військових. Два дні тому попри режим тиші загинули троє наших військових: один з них від влучення ПТРК в автівку, яка мала забирати цивільних, а двоє інших – загинули під час скидання бомб з безпілотника. Також шестеро було поранено. Така ціна евакуації цивільних з заводу», – каже заступник командира полку «Азов».

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку на перемовинах

Зазнали втрати і окупанти. Зокрема, українські бійці «Азову» вбили в Маріуполі 2,5 тисячі російських військових та поранили ще 5 тисяч окупантів – це більше, ніж 15% військових втрат їхньої армії. Також знищили понад 60 танків і пошкодили ще 30 – це 10% їхніх втрат. А також знищили 10% артилерійських систем окупантів.

Додамо, що Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже два місяці. Вони систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру міста. За попередніми оцінками, там загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!