Не лише молитвами. Військові просять Папу Римського допомогти врятувати маріупольців

2053 0
У бункерах комбінату «Азовсталь» ховаються жінки з дітьми. Вони – у голоді та холоді, щодня під прицілом ворожої авіації.
Надписи "Дети" біля драмтеатру в Маріуполі 14 березня/Maxar Technologies

Надписи "Дети" біля драмтеатру в Маріуполі 14 березня/Maxar Technologies

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волина написав листа до Папи Римського Франциска. Він просить допомогти врятувати мешканців Маріуполя. Відповідний лист опублікувала Маріупольська міська рада.

У бункерах комбінату «Азовсталь» ховаються жінки з дітьми. Вони – у голоді та холоді, щодня під прицілом ворожої авіації.

Читайте також: У НАТО прогнозують другий, складніший і більш кривавий етап війни в Україні

«Ви, мабуть, бачили багато у своєму житті. Але впевнений, що ніколи не бачили те, що зараз відбувається у Маріуполі, бо саме так виглядає пекло на Землі. Я звертаюся до вас по допомогу, бо настав час, коли не молитвами єдиними. Допоможіть врятувати їх. Після бомбардування драмтеатру, пологового будинку вже нікого не лишилося віри російським окупантам. Дайте світу правду, евакуйте людей та врятуйте їхнє життя від рук сатани, який хоче спалити все живе», – каже Сергій Волина до глави католицької церкви.

Нагадаємо, що Маріуполь заблокований російськими окупантами з 1 березня. У місті створили гуманітарну катастрофу та відбувається геноцид населення. Наразі не вдається деблокувати місто, також складно надати бійцям необхідну допомогу. 11 квітня бійці 36-ї окремої бригади морської піхоти заявляли, що цей день може стати останнім боєм захисників Маріуполя, а українські політики не виходять на зв’язок упродовж двох тижнів. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив, що зв’язок з бійцями у Маріуполі командування підтримує, при цьому деталі оборонної операції не мають бути темою громадського обговорення.

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку у перемовинах

Ввечері 11 квітня російські окупанти використали проти українських військових та цивільних у Маріуполі невідому отруйну речовину, яку скинули з безпілотника. Лідер «Азову» Андрія Білецький повідомив, що у результаті застосування хімічної зброї проти українців постраждали троє бійців полку «Азов». А 13 квітня у Маріуполі підрозділ Миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Белінського в результаті спецоперації зміг вийти з оточення та з’єднатися з полком «Азов».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!